Liverpool tilbragte faktisk en fantastisk sæson indtil den 18. februar – selvsikker ledelse i Premier League med en enorm forfølgelsesmargin og kun en ubesejret mesterskabskamp, når Champions League-slutspillet, vandt Club World Cup og fortsatte kampen om FA Cup. Atléticos nederlag i den første kamp i Champions League 1/8-finalen, sådan et indtryk, berørte Merseysides, som siden har nået et alvorligt højdepunkt. Afgangen fra Cup of England fra Chelsea bekræftede kun det faktum, at i lejren til den aktuelle vinder af Champions League ikke alt er i orden. Holdet havde allerede glemt nederlagets bitterhed, men nylige fiasko sænkede “Reds” og deres fans fra himmel til jord.

Liverpool

For første gang siden 2016 har Liverpool indrømmet mindst 2 mål i tre på hinanden følgende kampe. For nylig blev det hensynsløse og brutale Klopp fodboldhold tre nederlag i de sidste 4 kampe i alle turneringer – det samme antal var i de foregående 66 kampe. Målforskellen i disse 4 kampe er noget chokerende – 3: 8, mens Liverpool scorede alle 3 mål mod West Ham. Merseysiders gentog den mislykkede række gange, som Brendan Rogers arbejdede – i 2014 tabte Liverpool også tre i træk. De nuværende nederlag er på nogle måder endnu værre, da de sidste 3 udekampe endte med en samlet score på 6: 0 til fordel for Reds-rivalerne. Hvis fejlene ved Wanda Metropolitan og Stamford Bridge stadig kan forklares og forstås på en eller anden måde, går den nylige rute fra beskedne Watford ud over sund fornuft.

Liverpool stoppede med at score, hvilket alvorligt bekymrede sig kort før Champions League-returkampen mod Atletico, hvor Merseysides måtte betale for sig selv. Holdet har mistet sin lethed og friskhed, spillerne ser trætte ud – der er intet overraskende i betragtning af det store antal kampe, hvor “Reds” spillede næsten samme sammensætning. Salah og Manet begyndte at score meget mindre, Firmino scorede generelt et mål i januar, og selv van Dyck er ikke længere en pålidelighedsmodel, som for bare et par måneder siden. Liverpools tilbagegang var forudsigelig, men det kom meget sent – lige midt i næsten det vigtigste segment af sæsonen.

Liverpool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *