Som foreslået ved odds-væddemål, vil du satse på listede odds ved væddemålskontorer.

Du kan placere væddemål på stort set alt bookmakere liste som en væddemål. Det meste handler om sportsvæddemål, men du kan også satse på politik og andre aktuelle begivenheder. Der er odds fastsat for individuelle sports muligheder, og du kan satse på disse odds (sej, tegne, tabe).

Oddsen er angivet af bookmakeren ifølge hvem der er favorit i konkurrencen. Oddsene er lave, og oddsene er høje. Så du beregner de resulterende gevinster ved at gange antallet af væddemål ved oddsene, og hvis du satse rigtigt, er den endelige gevinst din. Selvfølgelig jo lavere oddsene er, jo lavere er risikoen og den bedre chance for at vinde, men prisen er passende. Hvis du satser på en high-odds outsider, behøver du ikke satse store beløb, men når det kommer ud, er gevinsten det værd.

Oftest satser de på et godt kursus og en klar favorit kamp. Spill med odds på 1,3 til 1,5 er standard og ofte tippet. For lavere odds er en gevinst ikke proportional med risikoen for at tabe. For højere odds er favoritten ikke så klar, men gevinsten er meget mere interessant. Så bookmakere vælger væddemål for det meste omkring 1,5 og derover.

Selvfølgelig kan enhver favorit med minimale odds tabe og bookmakerne lever, så det er meningsløst at satse højt på lave odds, fordi du ikke ville have meget at satse snart.
Som